Η Rolls Royce τρέμει το Brexit | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Η Rolls Royce τρέμει το Brexit

Οι φόβοι που εκφράζονται από τους διοικούντες της Rolls Royce σχετικά με την πορεία έως το Brexit δεν μπορεί να είναι αβάσιμοι και φτάνουν μέχρι του σημείου να προβλέπουν ακόμα και πλήρη κατάρρευση της παραγωγής.

Του Κωνσταντίνου Μποϊδάνη

Ο επικεφαλής της Rolls Royce, Torsten Muller- Otvos τοποθετήθηκε για το θέμα του Brexit λέγοντας πως υπό προϋποθέσεις, η εξέλιξή του θα μπορούσε να είναι καταστροφική για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στο Goodwood. O φόβος της αναμφίβολα κακής αυτής εξέλιξης εντάθηκε σήμερα, μετά και τη χθεσινή «ήττα» στο Βρετανικό Κοινοβούλιο της Πρωθυπουργού Theresa May που πρότεινε ένα συγκεκριμένο σενάριο αποχώρησης από την Ε.Ε.

Rolls Royce Brexit boi 530

Με ψήφους 432 κατά και 202 υπέρ, το Κοινοβούλιο απεφάνθη πως το προτεινόμενο από την Κυβέρνηση σενάριο δεν είναι αποδεκτό, πράγμα που σημαίνει πως τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση μια επωφελούς λύσης για την πορεία έως το Brexit, έχουν αρχίσει και στενεύουν ανησυχητικά. Πάντως από τη μεριά της εταιρείας, έχουν ξεκινήσει ήδη διαδικασίες για την προετοιμασία της παραγωγής σε ένα περιβάλλον λειτουργίας χωρίς συμφωνία αναφορικά με το Brexit, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο μια και μόνο το 8% των ανταλλακτικών που απαιτούνται για τα αυτοκίνητά της, παράγονται στη Βρετανία.

Rolls Royce Brexit boi 640

Log In or Create an account