Εντυπωσίασε η αυτόνομη BMW R 1200 GS στην CES | NewsAuto.gr
Newsmoto ΝΕΑ

Εντυπωσίασε η αυτόνομη BMW R 1200 GS στην CES

H BMW Motorrad ήταν ανάμεσα στους κατασκευαστές που παρουσίασαν τις δικές τους τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στην φετινή CES στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών και εντυπωσίασαν το κοινό με την R 1200 GS που δεν χρειάζεται αναβάτη για να οδηγηθεί.

Η αυτόνομη BMW R 1200GS είναι μια μοτοσυκλέτα που δείχνει την κατεύθυνση που κοιτάει ο Γερμανός κατασκευαστής για το μέλλον αλλά και τα συστήματα υποβοήθησης του αναβάτη που εξελίσσει. Μετά το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγους μήνες η BMW Motorrad, πήγε με την προηγμένη μοτοσυκλέτα της στο Las Vegas για να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει κάνει μέχρι τώρα.

autonomous_bmw_r_1200_gs_ces_2019

Το βίντεο που ακολουθεί είναι εξίσου εντυπωσιακό με το πρώτο με την R 1200GS να εκτελεί κλειστές και ανοιχτές στροφές χωρίς αναβάτη. Στα συστήματα της on-off μοτοσυκλέτας της BMW δεν περιλαμβάνονται γυροσκόπια για να μείνει όρθια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται στο κιβώτιο ταχυτήτων στα φρένα και στο τιμόνι και αυτό είναι αρκετό για να μπορεί να οδηγηθεί από μόνη της. Αυτό που η R 1200 GS κάνει επίσης από μόνη της είναι να ανοίγει το σταντ όταν σταματάει. 

Log In or Create an account