Δοκιμές της Corvette με τον κινητήρα στο κέντρο | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Δοκιμές της Corvette με τον κινητήρα στο κέντρο

Το επόμενο supercar που θα βασίζεται στην Corvette θα έχει τον κινητήρα στο κέντρο και όπως όλα δείχνουν, οι δοκιμές του συνεχίζονται.

Του Κωνσταντίνου Μποϊδάνη

Με τις φήμες να θέλουν την ονομασία του να είναι είτε C8, είτε “Zora”, οι δοκιμές του πρωτοτύπου συνεχίζονται στις ΗΠΑ. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και οι αεραγωγοί του αμαξώματος πίσω από τις πόρτες, προδίδουν την ιδιαιτερότητα αυτή, που μαζί με κάποια άλλα χαρακτηριστικά αναμένεται να αποτελέσουν τη βάση για μια τελείως διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με ότι είχαμε δει με τα σήματα της Corvette μέχρι τώρα.

Zora boi 530

Το νέο πρωτότυπο εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά στην πίστα του Nurburgring, εκεί όπου οι δοκιμές του όπως όλα δείχνουν συνεχίζονται. Αναφορικά με την υπάρχουσα Corvette που έχει το V8 μηχανικό σύνολο εμπρός και την κίνηση πίσω, οι πληροφορίες τη θέλουν να παραμένει στην παραγωγή έως και το 2021 τουλάχιστον. Αξίζει να σημειώσουμε πως από τη δεκαετία του ’60 η Corvette είχε αγωνιστικά αυτοκίνητα με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο αλλά ποτέ δεν είχε αυτοκίνητο παραγωγής με τη διάταξη αυτή.

Zora boi 640

Log In or Create an account