Τι λέει ο Briatore για την αλλαγή στην ηγεσία της Ferrari; | NewsAuto.gr
FORMULA 1

Τι λέει ο Briatore για την αλλαγή στην ηγεσία της Ferrari;

Μπορεί η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στη Scuderia Ferrari να μην αποτέλεσε… σοκ στα paddock, ωστόσο η αποχώρηση του Maurizio Arrivabene και η αντικατάστασή του από τον Mattia Binotto είναι αναμφίβολα το θέμα των ημερών.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Έτσι, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο adnkronos.com, o Flavio Briatore κλήθηκε να σχολιάσει αυτή την αλλαγή φρουράς. Και τάχθηκε υπέρ της απόφασης των συμπατριωτών του.

«Φέτος η Ferrari είχε ότι απαιτούνταν για να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν το κατέκτησε. Κι όταν δεν κερδίζεις, οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες, υποθέτω έτσι σκέφτηκαν και όσοι παίρνουν τις αποφάσεις για τη Scuderia. O Binotto έκανε εξαιρετική δουλειά ως τεχνικός διευθυντής. To 2018 η Ferrari είχε ένα εξαιρετικό μονοθέσιο, πολύ γρήγορο και με διαφορετική διαχείριση των οδηγών θα μπορούσα να είχε πάρει τον τίτλο», είπε ο 68χρονος πια Briatore που μπορεί να απέχει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν παύει όμως να έχει άποψη.

vettel-china18-d640

Όλα αυτά, περίπου ένα μήνα πριν την αποκάλυψη του μονοθεσίου με το οποίο η Scuderia θα διεκδικήσει τους παγκόσμιους τίτλους του 2019. Ένα «όπλο» πάνω στο οποίο η ιταλική ομάδα δουλεύει από το καλοκαίρι, αναμένεται λοιπόν ο… αποπροσανατολισμός του Binotto και τα νέα του καθήκοντα, να μην επηρεάσουν την απόδοσή του.

O Mattia Binotto

O Mattia Binotto

Τη νέα σεζόν ο Sebastian Vettel θα έχει στο πλευρό του τον ταλαντούχο Charles Leclerc.

Log In or Create an account