Credit newsauto.gr

Ως εταιρία που συνηθίζει να καινοτομεί η Volvo αποτέλεσε τον γενάρχη της συγκεκριμένης κατηγορίας με την παρουσίαση του V70 Cross Country. Το V90 Cross Country ακολουθεί την επιτυχημένη παράδοση των προκατόχων του προσφέροντας προηγμένες τεχνολογίες αλλά και επίπεδα ασφάλειας που το τοποθετούν ανέμεσα στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του κόσμου.

Design με ταυτότητα
Η μοναδική σχεδιαστική γλώσσα των Σκανδιναβών είναι έκδηλη στο V90 Cross Country, το οποίο φέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα μοντέλα της Volvo να ξεχωρίζουν. Λιτές ξεκάθαρες γραμμές, δημιουργούν ένα αμάξωμα δυναμικά διακριτικό σύμφωνο με το υψηλό κύρος του Σουηδού κατασκευαστή. Εξωτερικά, το V90 Cross Country μοιράζεται την σχεδιαστική ταυτότητα με τα υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς 90. Πρόκειται για την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία που χάρισε στην Volvo το βραβείο “Brand Design Language Award 2016” από την επιτροπή Car Design Award, για τη συνεισφορά της στο σύγχρονο αυτοκινητικό design.
Πολυτέλεια και θαλπωρή
Στο εσωτερικό του V90 Cross Country, η εικόνα είναι απόλυτα συνυφασμένη με αυτά που πρεσβεύει η σουηδική εταιρία και γνώριμη από τα υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς 90. Τα κορυφαία υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για να ντύσουν τις εσωτερικές επιφάνειες και το χαρακτηριστικό απέριττο design έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αίσθηση της ηρεμίας και της διακριτικής πολυτέλειας.
Δυναμική κίνηση παντού με πετρέλαιο ή βενζίνη
Το αποκλειστικά τετρακίνητο V90 Cross Country εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς προηγμένους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που συγκαταλέγονται στην οικογένεια Drive-E. Η δύναμη φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων της Volvo, το οποίο ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου.
Εκδόσεις D5 & T6: Ισχύς ανάλογη των προτιμήσεων
H έκδοση D5 με τον diesel κινητήρα των 235 ίππων, φέρει την πατενταρισμένη τεχνολογία PowerPulse, η οποία εξασφαλίζει άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού χωρίς την παραμικρή υστέρηση που παρουσιάζεται συνήθως στους turbo diesel κινητήρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και αδιάλειπτη παροχή δύναμης ακριβώς όποτε την χρειάζεστε. Η έκδοση Τ6 φέρει πανίσχυρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 310 ίππους. Χάρη στην ύπαρξη μηχανικού υπερσυμπιεστή (λειτουργία έως τις 3.500 rpm) αλλά και υπερσυμπιεστή καυσαερίων (turbo), που λειτουργεί σε όλο το εύρος των στροφών, απολαμβάνετε πάντα περίσσεια ισχύος με πρωτόγνωρη απόκριση και εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης.
Σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist
Ανάμεσα στα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης που έχουν ενσωματωθεί στις τεχνολογίες που φέρει το V90 Cross Country συγκαταλέγεται και το ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης Pilot Assist. Ουσιαστικά αποτελεί την εξέλιξη του Adaptive Cruise Control, προσθέτοντας την αυτόματη κίνηση του τιμονιού χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού και αφαιρώντας την προϋπόθεση ύπαρξης προπορευόμενου οχήματος. Με την ενεργοποίηση του, το αυτοκίνητο επιταχύνει, επιβραδύνει και στρίβει παραμένοντας στη λωρίδα κυκλοφορίας του, για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μέχρι ταχύτητα 130 χλμ./ώρα, χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη προπορευόμενου οχήματος.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Βενζίνης: T6 AWD 2.0lt 310hp με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων Πετρελαίου: D5 AWD 2.0lt 235hp με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων
Παρουσίαση Βίντεο