Credit newsauto.gr

Κάθε λεπτομέρεια της Octavia είναι ένα παιχνίδι μεταξύ διαχρονικής αισθητικής και μοντέρνας τεχνολογίας, που προσφέρει ένα απολαυστικό θέαμα. Και αφού γοητεύσει πρώτα την καρδιά σας, μετά έρχεται να κατακτήσει και το μυαλό σας.

Ένα best-seller με μοναδικό χαρακτήρα και διαχρονικό στιλ. Με κομψές αναλογίες και σχεδίαση υψηλού επιπέδου, εμπνευσμένη από τα μοτίβα κατασκευής των κρυστάλλων Βοημίας.

Δυναμική εμφάνιση
Οι φαρδύτεροι αεραγωγοί με κυψελωτή δομή στο προφυλακτήρα δημιουργούν μία δυναμική εμφάνιση – πρόσθετο στοιχείο που αυξάνει την αναγνωρισιμότητα. Προαιρετικά, διατίθενται προσαρμοζόμενοι εμπρός προβολείς (AFS) με τεχνολογία full-LED ενώ και τα πίσω φώτα LED έχουν σχήμα C και υιοθετούν μία ομοιόμορφη φωτεινή επιφάνεια.
Άνεση από κάθε άποψη
Η Octavia χαρακτηρίζεται από την κλασική ευρυχωρία Škoda, διαθέτοντας καμπίνα επιβατών με κορυφαία σε ποιότητα υλικά ανώτερης ποιότητας και βελτιωμένη εργονομία. Τα άνετα καθίσματα και το ευρύχωρο εσωτερικό είναι ουσιαστικής σημασίας για μία απολαυστική οδήγηση και η Octavia προσφέρει πολλούς τρόπους για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη χαρά στις μετακινήσεις σας.
Simply Clever
Τα πρακτικά χαρακτηριστικά που αυξάνουν την άνεση και την καθημερινή πρακτικότητα αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων Škoda. Η Octavia ενσωματώνει «Simply Clever» λύσεις, όπως η νέα θήκη μπουκαλιού, με ειδικά διαμορφωμένο κάτω τμήμα, που επιτρέπει το άνοιγμα των μπουκαλιών PET χρησιμοποιώντας το ένα χέρι.
Νέα γενιά συστημάτων infotainment
Τα αναβαθμισμένα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πλοήγησης (Swing, Bolero, Amundsen και Columbus) εντυπωσιάζουν με την ταχύτητα και τις έξυπνες λειτουργίες τους, την ώρα που το Škoda Connect με τις νέες διαδικτυακές υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου, εξασφαλίζει πως οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να είναι «πάντα on line».
Μία Octavia για κάθε ανάγκη
Η Octavia προσφέρει ικανοποίηση χωρίς συμβιβασμούς γι’ αυτό εκτός από την κλασική της έκδοση, διατίθεται σε τέσσερις επιπλέον επιλογές για να καλύψει κάθε «θέλω». Tην σπορ έκδοση RS που αξιοποιεί όλη την τεχνογνωσία της μάρκας από τη συμμετοχή της στα ράλι, την Combi που καλύπτει ακόμα περισσότερες «οικογενειακές» ανάγκες με ακόμα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, αλλά και την Combi RS που συνδυάζει τα παραπάνω για να καλύπτονται και οι ανησυχίες του οδηγού. Τέλος, την «οικογένεια» συμπληρώνει η Scout που επιτρέπει και εξορμήσεις εκτός ασφάλτου.
Κινητήρια σύνολα
Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από δύο βενζινοκινητήρες TSI, τρεις diesel TDI και έναν CNG, οι οποίοι συνδυάζουν ισχυρές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 110 PS έως 184 PS. Ο 1.5 G-TEC με 130 PS είναι ένας πολύ οικονομικός κινητήρας σχεδιασμένος για χρήση με φυσικό αέριο. Εκτός από τα μηχανικά κιβώτια, διατίθενται κιβώτια διπλού συμπλέκτη DSG έξι ή επτά σχέσεων για όλους σχεδόν τους κινητήρες. Η Škoda προσφέρει τετρακίνηση για το 2.0 TDI Combi Scout
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Βενζίνης: 1.0 TSI 116 PS / 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο/ 1.0 TSI 116 PS / 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG/ 1.5 TSI ACT 150 PS / 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο/ 1.5 TSI ACT 150 PS / 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG Πετρελαίου: 1.6 TDI 116 PS / 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο/ 1.6 TDI 116 PS / 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG/ 2.0 TDI 150 PS / 6άχυτο μηχανικό κιβώτιο/ 2.0 TDI 150 PS / 6άχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG Βενζίνης/CNG: 1.5 TSI G-TEC 130 PS / 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG
Παρουσίαση Βίντεο