Credit newsauto.gr

Έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018, το νέο Volvo XC40 θέτει  νέα πρότυπα στην κατηγορία του από πλευράς σχεδιασμού, συνδεσιμότητας και τεχνολογιών ασφάλειας. Είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMA, στην οποία θα βασιστούν και όλες οι επερχόμενες εκδόσεις της σειράς 40, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος εξασφαλίζει στο XC40 δυναμική παρουσία και εξαιρετική ορατότητα. Μεγάλες ζάντες και ελαστικά ανταποκρίνονται αβίαστα σε κάθε δρόμο. Πρόκειται για ένα SUV που είναι έτοιμο για τα πάντα!

Ένα εσωτερικό που εμπνέει
Ο τολμηρός, προοδευτικός σχεδιασμός αποτελεί το ορόσημο του Volvo XC40 και η καμπίνα ενσωματώνει ένα προχωρημένο σκανδιναβικό στυλ. Η αδιάσπαστη διάταξη του εσωτερικού σάς επιτρέπει να εστιάσετε στις όμορφες λεπτομέρειες, ενώ η υπερυψωμένη θέση οδήγησης σας επιτρέπει πάντοτε να αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο. Επιλεγμένα υλικά, προσεκτικά δουλεμένα, εξιτάρουν τις αισθήσεις, ενώ η διαισθητική τεχνολογία σάς προσφέρει πλήρη έλεγχο. Η καμπίνα του XC40 είναι ένας χώρος που σας εμπνέει κάθε φορά.
Τεχνολογία που σας υποστηρίζει
Κάθε ταξίδι με το XC40 είναι εύκολο χάρη σε μια σειρά από χρήσιμες καινοτομίες της Volvo. Η τεχνολογία Pilot Assist κάνει την οδήγηση στην πυκνή κυκλοφορία λιγότερο κουραστική. Σας βοηθά να διατηρήσετε μια επιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και, σε ταχύτητες έως 130 km/h, να διατηρήσετε το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας σας με ελαφρές διορθώσεις στο τιμόνι. Το σύστημα Adaptive Cruise Control κρατά το XC40 σε μια προεπιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Ο οδηγός επιλέγει την απόσταση ασφαλείας και το XC40 αναπροσαρμόζει την ταχύτητά του για να διατηρήσει αυτή την απόσταση.
Πάντα σε σύνδεση
Το Volvo On Call συνδέει το αυτοκίνητό σας με τον υπόλοιπο κόσμο, για να μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας λιγότερο περίπλοκη. Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη λειτουργία του είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης του κλιματισμού της καμπίνας από απόσταση, τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη, ώστε οδηγός και επιβάτες να την βρουν στη σωστή θερμοκρασία. Η προθέρμανση της καμπίνας έχει πολύ συχνή εφαρμογή στις Βόρειες χώρες τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα, ενώ η δυνατότητα ψύξης της είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις Μεσογειακές χώρες με τη μεγάλη ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
City Safety: Μοναδική προστασία
Το όνομα Volvo είναι συνώνυμο της ασφάλειας και τα προηγμένα χαρακτηριστικά του XC40 είναι εκεί για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μια σύγκρουση και να προστατεύσουν εσάς και τους επιβάτες σας, αν τελικά συμβεί. Στον πυρήνα βρίσκεται το σύστημα City Safety. Ημέρα και νύχτα, μπορεί να εντοπίσει άλλα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα στο δρόμο σας και να σας προειδοποιήσει αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης. Αν δεν αντιδράσετε έγκαιρα, θα φρενάρει αυτόματα για να αποφύγετε το ατύχημα ή να μετριαστούν οι επιπτώσεις του. Το City Safety αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε κάθε XC40.
Πιο ασφαλές από ποτέ
Το διαμέρισμα των επιβατών του νέου Volvo XC40 χρησιμοποιεί βοριούχο χάλυβα υπερυψηλής αντοχής (UHSS) για τη δημιουργία ενός κλωβού ασφαλείας γύρω από τους επιβάτες. Τα ειδικά σχεδιασμένα εμπρός καθίσματα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη κατά την πρόσκρουση. Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν και το Whiplash Injury Protection System (WHIPS), ένα δυναμικό σύστημα για την προστασία αυχένα και πλάτης σε περίπτωση που το αυτοκίνητο χτυπηθεί από πίσω. Αν η εκτροπή από το δρόμο καταστεί αναπόφευκτη, το σύστημα Run-Off Road Protection περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού.
Δυναμικοί κινητήρες diesel και βενζίνης
Στην καρδιά κάθε XC40 βρίσκεται ένα δυναμικό σύστημα κίνησης, βενζίνης ή diesel, υψηλής απόδοσης. Επιπλέον, κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, ικανοποιώντας ήδη την επερχόμενη νομοθεσία εκπομπής καυσαερίων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με τα προηγμένα 6-τάχυτητα μηχανικά κιβώτια ή το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Geartronic™ για ομαλή και διαισθητική οδήγηση. Η δυναμική τεχνολογία τετρακίνησης AWD δίνει επιπλέον πλεονέκτημα, βελτιώνοντας την ευστάθεια στην οδήγηση και την πρόσφυση σε οποιαδήποτε επιφάνεια και σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Βενζίνης: T3 156 PS / 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο / 0-100 km/h: 9.4 sec / Τελ. ταχύτητα: 200 km/h / Μέση κατανάλωση: 6.2 lt./100 km T5 AWD 247 PS / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο / 0-100 km/h: 6.5 sec / Τελ. ταχύτητα: 230 km/h / Μέση κατανάλωση: 7.1 lt./100 km Diesel: D3 150 PS / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο / 0-100 km/h: 10.2 sec / Τελ. ταχύτητα: 200 km/h / Μέση κατανάλωση: 5.0 lt./100 km D3 AWD 150 PS / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο / 0-100 km/h: 10.4 sec / Τελ. ταχύτητα: 200 km/h / Μέση κατανάλωση: 5.4 lt/100 km D4 AWD 190 PS / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο / 0-100 km/h: 7.9 sec / Τελ. ταχύτητα: 210 km/h / Μέση κατανάλωση: 5.0 lt./100 km
Παρουσίαση Βίντεο