Credit newsauto.gr

Τι σημαίνει Kona; Eίναι το όνομα παραλιακής πόλης στην Χαβάη, και είναι ο αγαπημένος προορισμός των surfers. Ένα όνομα που ταιριάζει πλήρως στον σπορ χαρακτήρα του SUV της Hyundai!

Πατώντας σε γερές βάσεις
Προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλότερες προσδοκίες των πελατών στην Ευρώπη, αναπτύχθηκε μια ολοκαίνουργια συμπαγής πλατφόρμα για τα Hyundai SUV και το νέο Kona, η πλατφόρμα K2. Αυτή, βασίζεται σε μοντέλα ανώτερης κατηγορίας από τα συνηθισμένα crossovers της αγοράς. Το αποτέλεσμα είναι: Kορυφαία σε απόδοση από άποψη σχεδιασμού / χαρακτηριστικών SUV / ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.
Σχεδίαση που σε κερδίζει
Η ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα του Kona καθορίζεται από τον συνδυασμό των διπλών προβολέων, την μπροστινή γρίλια που βρίσκεται σε δεσπόζουσα θέση και έντονων διακοσμητικών στα φτερά και τους προφυλακτήρες. Τα πλαϊνά προστατευτικά των τροχών επεκτείνονται έως πίσω και περιβάλλουν τα φλας και τα φώτα της όπισθεν, ενώ τοποθετημένα σε ξεχωριστά φωτιστικά σώματα τα πίσω φώτα ενισχύουν την αίσθηση του πλάτους. Την εικόνα ολοκληρώνουν οι λεπτομέρειες στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, καθώς και η ενσωμάτωση του πίσω σπόιλερ με την πίσω κολώνα, που θυμίζει πτερύγιο καρχαρία.
Κορυφαίες διαστάσεις και χώρος αποσκευών
Σχεδιασμένο για να χωρέσει όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες της πολυάσχολης ζωής σας, το ευέλικτο Κona προσφέρει απρόσμενη ευρυχωρία για επιβάτες και αποσκευές. Το ευρύχωρο άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών σε συνδυασμό με το χαμηλό κατώφλι, καθιστούν την φόρτωση γρήγορη και άνετη. Ένα SUV χωρίς συμβιβασμούς στους χώρους, το Kona προσφέρει την εξαιρετική χωρητικότητα 361 λίτρων. Μπορείτε να διπλώσετε τα πίσω καθίσματα με μία μόνο κίνηση και με τα καθίσματα διπλωμένα να έχετε άπλετο διαθέσιμο χώρο 1.143 λίτρων!
Πάντα συνδεδεμένο
Το ολοκαίνουργιο Kona σας προσφέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα όπως ακριβώς την περιμένετε και πρωτοποριακή τεχνολογία που διευκολύνει τη ζωή σας, όπως η προηγμένη διαφανής οθόνη προβολής «Head-Up Display», η ασύρματη φόρτιση για το τηλέφωνό σας και μια μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για εξαιρετική ορατότητα και εργονομία. Και φυσικά η δυνατότητα σύνδεσης με CarPlay, Android Auto και MirrorLink.
Προηγμένα συστήματα ασφαλείας
Το Kona σας βοηθά να φροντίζετε τον εαυτό σας αλλά και όλους γύρω σας. Το Κona προσφέρει τα πιο εξελιγμένα βοηθητικά συστήματα οδήγησης και προειδοποίησης στην κατηγορία του όπως το σύστημα ανίχνευσης τυφλού Σημείου (BSD) και ανίχνευσης κάθετα διερχομένων οχημάτων κατά την όπισθεν (RCTA). Η κάμερα οπισθοπορίας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης σάς διευκολύνει κατά τους ελιγμούς στάθμευσης. Επειδή ό,τι δεν βλέπετε, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει.
Hyundai SmartSense
Με τα εξελιγμένα βοηθητικά συστήματα οδήγησης και προειδοποίησης του Hyundai SmartSense, το Kona είναι κορυφαίο στην κατηγορία του σε τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας, για να απολαμβάνετε ασφάλεια και ηρεμία. Από το Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (FCAA) για την αποφυγή συγκρούσεων, έως το σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου, το KONA μπορεί να σας προειδοποιήσει για πιθανούς κινδύνους γύρω σας κατά την οδήγηση. Παράλληλα, το πανίσχυρο αμάξωμα του είναι η βασική αιτία για την οποία το Hyundai Kona πήρε πρώτο στην κατηγορία του τα 5 αστέρια EuroNCAP με τα νέα αυστηρότερα δεδομένα του θεσμού!
Δυναμικό και αποδοτικό
Οι νέοι βενζινοκινητήρες του Kona προσφέρονται με την τεχνολογία (Turbo) T-GDI, συνδυάζοντας απόδοση και αξιοπιστία. Όπως το Tucson και το Santa Fe, έτσι και το νέο Kona προσφέρει κατ’ επιλογή τετρακίνηση, ενώ τα κινητήρια σύνολα συνεργάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε το ανεπτυγμένο από την Hyundai 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DCT (Dual Clutch Transmission) με 3 λειτουργίες οδήγησης: ECO, NORMAL, SPORTS, για αλλαγές ταχυτήτων προσαρμοσμένες στο στυλ του οδηγού.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Βενζίνης: 1.0 T-GDI 120 PS / 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο / 2WD, 1.6 T-GDI 177 PS / 7τάχυτο DCT / 4WD, Πετρελαίου: 1.6D 115 PS / 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο / 2WD, 1.6D 136 PS / 7τάχυτο DCT / 2WD, 1.6D 136 PS / 7τάχυτο DCT / 4WD
Παρουσίαση Βίντεο