Credit newsauto.gr

Κομψό και ελκυστικό, πρωτότυπο και ξεχωριστό, φτιαγμένο για να ταιριάζει σε περιβάλλον αστικών μετακινήσεων και στο lifestyle της πόλης, το νέο Peugeot 108 διαθέτει εξαιρετικά περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις, και διατίθεται σε κλειστή ή ανοιχτή έκδοση

Ξεχωριστή σχεδίαση
Το νέο Peugeot 108 είναι η επιτομή της κομψότητας και του στυλ. Τραβά τα βλέμματα όπου και να βρεθεί, γεγονός που οφείλεται στον απαράμιλλο σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου πόλης που τονίζεται ακόμα περισσότερο από τις δυναμικές του γραμμές και τις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Σχεδιασμένο για κυκλοφορία σε αστικό τοπίο, χωρίς να αποποιείται καθόλου το στυλ, το εμπρός μέρος αντανακλά δυναμισμό και στιβαρότητα. Απρόσμενα στιβαρό για την κατηγορία του, ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα με το χρωμιωμένο φιλέτο, και τη χαμηλά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα.
Εξατομίκευση
Με οκτώ αποχρώσεις αμαξώματος, επτά θεματικές επιλογές καθώς και πληθώρα επιλογών εσωτερικών επενδύσεων, το νέο Peugeot 108 μπορεί να εξατομικευθεί ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την προσωπικότητα και τις δικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό 108, επιλέγοντας απλά από τα διαθέσιμα χρώματα, τα υλικά, το στυλ, και τις μοναδικές σχεδιαστικές εσωτερικές και εξωτερικές λεπτομέρειες.
Εσωτερικός κόσμος
Ο σχεδιασμός της καμπίνας των επιβατών του 108 αποδεικνύεται εξαιρετικά ευφυής. Το ρυθμιζόμενο σε ύψος κάθισμα, η κεντρική κονσόλα που περιλαμβάνει όλα τα χειριστήρια ελέγχου είναι εύκολα προσβάσιμη από τον οδηγό ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκεται το πλήκτρο εκκίνησης μαζί με το σύστημα Peugeot Open & Go. Το 108 διατίθεται με πέντε επιλογές εσωτερικών επενδύσεων. Το ύφασμα Curitiba διατίθεται αποκλειστικά για το επίπεδο Access. Στις εκδόσεις με επίπεδο Active & Allure, εφοδιάζεται με ύφασμα Carolight (βελτιωμένο υλικό tartan), ενώ το νέο μοντέλο 108 TOP!
Τεχνολογία
Το νέο Peugeot 108 διαθέτει πληθώρα συστημάτων high-tech και παρέχει δυνατότητες διασύνδεσης που σχεδιάστηκαν για να κάνουν τη ζωή στην πόλη ευκολότερη και λιγότερο κουραστική. Η μεγάλη οθόνη αφής των 7 ιντσών συγκεντρώνει τις λειτουργίες του συστήματος infotainment ενώ χάρη στην τεχνολογία Mirror Screen μετατρέπεται σε αναμεταδότη των πληροφοριών του smartphone σας.
Ασφάλεια
Το νέο Peugeot 108 ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής ώστε να μεγιστοποιήσει το βαθμό προστασίας τόσο του οδηγού, όσο και των επιβατών του. Διαθέτει 6 αερόσακους (2 μετωπικούς, 2 πλευρικούς εμπρός, και 2 τύπου κουρτίνας), καθώς και ιδιαίτερα αποτελεσματικά συστήματα προστασίας & συγκράτησης (2 άγκιστρα ISOFIX με 3 τρία σημεία στήριξης στο πίσω κάθισμα). Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ο οδηγός επιλέξει την όπισθεν, και εμφανίζει στην οθόνη αφής εικόνα του χώρου πίσω από το αυτοκίνητο εξασφαλίζοντας έτσι ευκολότερο και απόλυτα ασφαλές παρκάρισμα. Ενεργοποιώντας το περιοριστή ταχύτητας, δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να καθορίσει ένα όριο ταχύτητας που δεν επιθυμεί να ξεπεράσει.
Κινητήρες Puretech
Οι κινητήρες που διατίθενται για το 108 προέρχονται από τη νέα γενιά 3κύλινδρων και συνδυάζουν την οικονομία με τις αξιοσημείωτες επιδόσεις, γεγονός που επιτυγχάνεται χάρη στο μειωμένο βάρος και όγκο τους. Η αποτελεσματικότητα αυτών των ιδιαίτερα χαμηλού βάρους και εξαιρετικά περιορισμένων διαστάσεων βενζινοκινητήρων, οφείλεται κυρίως στη βελτιστοποίηση των παραμέτρων καύσης, καθώς και στον περιορισμό των τριβών. Ο νέος κινητήρας 1.2lt PureTech VTi 82 ίππων σε συνδυασμό με το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που κινεί το νέο Peugeot 108, επιτυγχάνει αξιοσημείωτες επιδόσεις, και πολύ χαμηλά επίπεδα εκπομπών CO2 που δεν ξεπερνούν τα 99γρ/χλμ.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
3κύλινδροι κινητήρες Βενζίνης: 1.0 VTi 68 hp / 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, 1.0 VTi 68 hp / ETG ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο, 1.2 PureTech 82 hp / 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
Παρουσίαση Βίντεο